> Μέτρα Προστασίας Covid-19

Μέτρα Προστασίας Covid-19

Τι οδηγίες ισχύουν για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια;

Οδηγίες και μέτρα για τους επιβάτες:

 1. Θερμομέτρηση και συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου κατάστασης υγείας πριν την επιβίβαση στο πλοίο. Το ερωτηματολόγιο - Έντυπο προ-επιβίβασης εντοπισμού επιβάτη (Covid-19) είναι διαθέσιμο από το πρακτορείο μας και κατά την εκτύπωση των εισιτηρίων, στις σελίδες των ακτοπλοϊκών εταιρειών ή στην επίσημη σελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας.
 2. Διατήρηση απόστασης 1,5 μέτρου κατά την επιβίβαση, αποβίβαση και σε όλους τους χώρους του πλοίου.
 3. Η χρήση καμπίνας θα γίνεται από ένα (1) άτομο εκτός των περιπτώσεων που ταξιδεύει οικογένεια (οπότε επιτρέπεται μέχρι 4 άτομα στην ίδια καμπίνα) ή ΑΜΕΑ με τον/την συνοδό τους. 
 4. Χρήση μάσκας από τους επιβάτες - συνίσταται η υφασμάτινη - στους εσωτερικούς χώρους και στο κατάστρωμα των πλοίων.
 5. Στην περίπτωση των αεροπορικών καθισμάτων θα γίνεται ειδική διάταξη ώστε να υπάρχουν κενά καθίσματα δίπλα, εμπρός και πίσω από το κατειλημμένο κάθισμα.
 6. Για τις γραμμές Ελλάδας - Ιταλίας, θα ισχύει επίσης θερμομέτρηση και υποβολή ειδικής δήλωσης υγείας πριν τον απόπλου.
 7. Εφαρμογή κανόνων ατομικής υγιεινής και χρήση αντισηπτικών.

Μέτρα που λαμβάνονται από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες: 

 1. Καθορισμός του μέγιστου αριθμού επιβατών σε κάθε πλοίο στο 80% της συνολικής χωρητικότητας, όπως αυτή ορίζεται στο πιστοποιητικό ασφαλείας, ή 85% στην περίπτωση που το πλοίο διαθέτει και καμπίνες. 
 2. Η ακτοπλοϊκή εταιρεία έχει ευθύνη να θερμομετρά τους επιβάτες πριν την είσοδο στο πλοίο και να διατηρεί το ειδικό έντυπο προ-επιβίβασης για 2 μήνες από την ημέρα παραλαβής του.
 3. Όλα τα μέλη του πληρώματος πρέπει να χρησιμοποιούν μάσκα
 4. Ενημέρωση των επιβατών για τα νέα μέτρα πρόληψης τόσο με έντυπα φυλλάδια του ΕΟΔΥ όσο και με ενημερωτικά και ηχητικά μηνύματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. 
 5. Ειδική εκπαίδευση όλων των μελών του πληρώματος για να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες και τα μέτρα πρόληψης. 
 6. Τοποθέτηση αντισηπτικών σε διάφορα σημεία του πλοίου και εφαρμογή κανόνων ατομικής υγιεινής και προστασίας. 
 7. Ενδελεχής καθαριότητα και απολύμανση των πλοίων.
 8. Κλιματισμός και αερισμός των εσωτερικών χώρων των πλοίων.
 9. Δυνατότητα διαχείρισης ύποπτου περιστατικού που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων απομόνωση σε ειδικό χώρο μέσα στο πλοίο, αποβίβαση στο επόμενο λιμάνι με υγειονομική υποστήριξη, και ιχνηλάτηση επαφών.
 10. Αυξημένη προσοχή και εφαρμογή κανόνων λειτουργίας στα σημεία εξυπηρέτησης επιβατών μέσα στο πλοίο όπως εστιατόρια, μπαρ, σαλόνι και τραπεζαρίες. 

 

Κρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

+30 2310 51 91 91 - info@e-ferries.gr

Για εμάς

Η εταιρεία μας αποτελείται από καταξιωμένα στελέχη στο χώρο του τουρισμού αλλά και τον ηλεκτρονικών υπηρεσιών . Οι ιδιοκτήτες της στο παρελθόν έχουν εργαστεί σε διευθυντικές θέσεις μεγάλων τουριστικών οργανισμών και πλαισιώνονται από συνεργάτες με πολυετή πείρα σε θέματα οργάνωσης και  υπηρεσιών, αναγνωρισμένους για το ήθος, τη συνέπειά τους, αλλά πάνω από όλα για τις άρτιες γνώσεις τους στο αντικείμενο του τουρισμού.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ 

Στοιχεία επικοινωνίας

e-Ferries.gr

Κεντρικά γραφεία
Κουντουριώτου 21, 54625, Θεσσαλονίκη
+30 2310 51 91 91
info@e-ferries.gr 


MHTE : 0933E60000127601

Αρ.ΓΕΜΗ : 135430306000