> COVID - 19 Ακυρώσεις Εισιτηρίων

COVID - 19 Ακυρώσεις Εισιτηρίων

Αγαπητοί πελάτες/ συνεργάτες ,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ΦΕΚ 84 Α που εκδόθηκε στις 13/4/2020 που αφορά σε έκτακτα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της Πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 νομιμοποιείται η χορήγηση πιστωτικών σημειωμάτων (Credit Voucher) αντί χρηματικής αποζημίωσης για τους πελάτες των ελληνικών ακτοπλοϊκών εταιρειών.  

Συγκεκριμένα στο άρθρο 65 «Οφειλές από ματαιώσεις θαλάσσιου ταξιδιού» αναφέρεται ότι για το χρονικό διάστημα από τις 25 Φεβρουαρίου 2020 έως την 31η Οκτωβρίου 2020 δίνεται η δυνατότητα αντί επιστροφής χρημάτων η χορήγηση πιστωτικών σημειωμάτων σε όλους τους επιβάτες είτε έχει ακυρωθεί το ταξίδι τους είτε όχι. Η μόνη υποχρέωση για επιστροφή χρημάτων περιορίζεται στις περιπτώσεις πελατών οι οποίοι δεκαοχτώ μήνες από την ημερομηνία του ταξιδιού τους δεν θα έχουν κάνει χρήση του πιστωτικού σημειώματος .

Σας παραθέτουμε παρακάτω την επικαιροποιημένη πολιτική ακυρώσεων που ισχύουν.

Σας ευχόμαστε να είστε υγιείς και παρακαλούμε για την στήριξη και την κατανόηση σας σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε .

Σημαντικές Ταξιδιωτικές Πληροφορίες
 Λόγω Της Πανδημίας - COVID-19

Σεβόμενοι το νομοθετικό πλαίσιο και συμμορφούμενοι πλήρως με τα κυβερνητικά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, ανακοινώνει τα παρακάτω:
Λόγω της πανδημίας COVID-19, πολλές κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν επιβάλλει είτε πλήρη περιορισμό πτήσεων, είτε ταξιδιωτικούς περιορισμούς που ισχύουν για συγκεκριμένους ανθρώπους, εθνικότητες ή/και χώρες που επισκέφθηκαν πρόσφατα. Στην Ελλάδα έχει ανακοινωθεί προσωρινός περιορισμός των μετακινήσεων επιβατών και με πλοία της Ακτοπλοΐας.
Τα έκτακτα μέτρα αλλά και η αβεβαιότητα που υπάρχει για το ταξίδι, στη διάρκεια των πρωτοφανών ημερών που διανύουμε, οδηγούν αναπόφευκτα σε πολλές ακυρώσεις δρομολογίων.
 
Αντικαταστήστε Τα Εισιτήρια Σας
Μεγάλες Δυνατότητες Ευελιξίας

Για τους παραπάνω λόγους ανωτέρας βίας, σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία μας παρέχει την δυνατότητα μετατροπής των εισιτηρίων σας σε Credit Voucher τα οποία θα μπορέσουν να αντικατασταθούν με εισιτήρια μεταγενέστερης ημερομηνίας επιλογής σας προς οποιανδήποτε προορισμό που καλύπτει η εταιρεία μας χωρίς κανένα επιπλέον κόστος.
Η δυνατότητα αυτή ισχύει σε όσους έχουν αγοράσει εισιτήρια μέχρι και 31/10/2020, ανεξάρτητα από το εάν το ταξίδι έχει ακυρωθεί ή όχι.
Τα Credit Voucher ισχύουν εντός της περιόδου δεκαοκτώ (18) μηνών από την ημερομηνία ταξιδίου του αρχικού εισιτηρίου.
 
Για να παραλάβετε τα Credit Voucher θα πρέπει:

 • Nα στείλετε email στο info@e-ferries.gr. Αναφέροντας κωδικό κράτησης, το δρομολόγιο και τις προγραμματισμένες ημερομηνίες του ταξιδιού σας.

 
Όροι και Προϋποθέσεις

 1. Για να ενεργοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε σύμφωνα με όσα αναφέρουμε παραπάνω με την εταιρεία μας ή με τον πράκτορα έκδοσης των εισιτηρίων σας:

  • Έως και 3 ημέρες πριν την ημερομηνία ταξιδιού, για δρομολόγια που είναι ενεργά και εκτελούνται.

  • Έως και δύο μήνες μετά την προγραμματισμένη ημερομηνία ταξιδιού, για δρομολόγια που έχουν ακυρωθεί.

 2. Τα αιτήματα θα πρέπει να γίνονται μόνο από το πρόσωπο που πλήρωσε την κράτηση ή από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο αυτού. Στο μήνυμα θα πρέπει να  αναφέρεται ο κωδικός κράτησης, το δρομολόγιο και τις ημερομηνίες του ταξιδιού. Για όσες κρατήσεις πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, θα αποστέλλεται επιβεβαίωση της ειδικής πίστωσης (credit voucher) σύμφωνα με τους όρους πιο κάτω.

 3. Όλα τα αιτήματα διαχειρίζονται ξεχωριστά και στόχος μας είναι να επανέλθουμε σε όλα τα αιτήματα το αργότερο, εντός 30 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής τους.

 4. Όταν προγραμματίσετε το επόμενο σας ταξίδι απευθυνθείτε σε εμας για την έκδοση νέων εισιτηρίων χρησιμοποιώντας τα credit voucher ή στέλνοντας e-mail στο info@e-ferries.gr

 5. Tα νέα εισιτήρια θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε κρατήσεις που θα αφορούν δρομολόγια μέχρι και 18 μήνες  από την ημερομηνία ταξιδίου του αρχικού εισιτηρίου.

 6. Όλα τα εισιτήρια θα πρέπει να αντικαθίστανται σε μία κράτηση/συναλλαγή και κάθε εισιτήριο μπορεί να αντικαθίσταται με ένα εισιτήριο σε ίδια κατηγορία θέσης.

 7. Σε περίπτωση που η νέα κράτηση είναι μεγαλύτερης αξίας από την αξία των open εισιτηρίων (δηλαδή αφορά εισιτήρια ακριβότερης διαδρομής),  τότε πρέπει να καταβληθεί η διαφορά ναύλου που προκύπτει.

 8. Εάν η νέα κράτηση, είναι μικρότερης αξίας από την αξία της πίστωσης, τότε η διαφορά δεν επιστρέφεται.

 9. Η νέα κράτηση μπορεί να αφορά οποιονδήποτε  προορισμό εντός του δικτύου της ακτοπλοϊκής εταιρείας που ταξιδέυατε.

       10. Μετά το πέρας 18 μηνών από την ημερομηνία ταξιδιού και σε περίπτωση που δεν έχετε χρησιμοποιήσει το credit voucher, σας δίνεται η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων.

Οι όροι μεταφοράς των ακτοπλοϊκών εταιρειών καθώς και οι κανονισμοί του εισιτηρίου σας, ισχύουν για κάθε κράτηση που γίνεται με χρήση του Credit Voucher .

Κρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

+30 2310 51 91 91 - info@e-ferries.gr

Για εμάς

Η εταιρεία μας αποτελείται από καταξιωμένα στελέχη στο χώρο του τουρισμού αλλά και τον ηλεκτρονικών υπηρεσιών . Οι ιδιοκτήτες της στο παρελθόν έχουν εργαστεί σε διευθυντικές θέσεις μεγάλων τουριστικών οργανισμών και πλαισιώνονται από συνεργάτες με πολυετή πείρα σε θέματα οργάνωσης και  υπηρεσιών, αναγνωρισμένους για το ήθος, τη συνέπειά τους, αλλά πάνω από όλα για τις άρτιες γνώσεις τους στο αντικείμενο του τουρισμού.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ 

Στοιχεία επικοινωνίας

e-Ferries.gr

Κεντρικά γραφεία
Κουντουριώτου 21, 54625, Θεσσαλονίκη
+30 2310 51 91 91
info@e-ferries.gr 


MHTE : 0933E60000127601

Αρ.ΓΕΜΗ : 135430306000